Welzijn op Recept

Welzijn op recept ondersteunt mensen met psychosociale klachten in het behouden en verbeteren van welzijn.

Psychosociale problemen zoals eenzaamheid, angstig zijn of relatieproblemen hangen vaak samen met het dagelijks functioneren. Deze problemen kunnen zich uiten in lichamelijke klachten, stress, isolement, somberheid of angstklachten.

Medische hulp niet altijd nodig

Mensen die met psychosociale problemen bij de huisarts komen hebben niet altijd medische of psychologische hulp nodig. Een welzijnsaanpak waarin de burger gebruik maakt van welzijnsinterventies lijkt meer passend. Bij welzijn op recept verwijst de huisarts of praktijkondersteuner naar een welzijnsarrangement van de welzijnsorganisatie of van de informele zorg.

Welzijnsarrangementen

De burger kan kiezen uit diverse welzijnsarrangementen. De welzijnsarrangementen zijn gericht op positief en optimistisch denken, zingeving, bewust leven en genieten, interactie met anderen, gezonde leefstijl en geluk delen. Ze bestaan uit diverse activiteiten, zoals samen eten, vrijwilligerswerk, creatieve activiteiten, sport en bewegen.  Deelname aan een activiteit wordt geëvalueerd en op basis daarvan kan iemand doorgaan met de activiteit, een andere activiteit kiezen of deelname stoppen.

Ondersteuning

De initiatieven onder het thema Welzijn op Recept worden ondersteund door expert Henny Sinnema.

Delen:

Overzichtspagina Thema's


Welzijn op Recept - Initiatieven

Nieuwsbrief